Tegenwoordig wordt een duurzame kantoorinrichting steeds meer de standaard. Maar wat wordt precies verstaan onder een duurzame kantoorinrichting? En welke stappen kan je nemen richting een duurzamer kantoor? Dit zijn enkele belangrijke aspecten die centraal staan tijdens de inrichting van een duurzaam kantoor. 

Tweede leven

Door te kiezen voor tweedehands kantoormeubelen, zorg je ervoor dat de CO2-uitstoot beperkt wordt. Meubels die een tweede leven krijgen zijn vaak van hoge kwaliteit en zeer stevig. Je minimaliseert het transport dat nodig is om de meubels bij jouw kantoor te krijgen want er hoeft minder meubilair geïmporteerd te worden. Bureaustoelen met makkelijk te reinigen bekleding houden jarenlang een nette uitstraling, of je kunt ze af en toe opnieuw laten bekleden. Als duurzaam bedrijf heeft het ook een positief effect op het imago van je onderneming als je kiest voor deze duurzame manier van inrichting. 

Repareren van meubilair en apparatuur

Gaat er iets stuk op kantoor? Zet het dan niet meteen bij het grofvuil, maar kijk of het te repareren valt. Zo kun je bestaande producten en materialen herstellen, of bijvoorbeeld onderdelen van een kapot product repareren en alleen nieuw aanschaffen wat echt nodig is. Het mooie is dat je zo niet alleen grondstoffen bespaart, maar dat het vaak ook een stuk goedkoper is om te repareren. Refurbish bijvoorbeeld een kapotte bureaustoel of bureau door deze als nieuw te maken met een combinatie van nieuwe, hergebruikte en gerepareerde onderdelen. Tweedehands bureaustoelen kunnen bijvoorbeeld nog een hele tijd mee met wat nieuwe wielen eronder of een andere bekleding.

Flexibel inzetbaar

Zorg ervoor dat je niet te veel verschillende varianten van soorten, materialen en kleuren in huis haalt. Zo kan jouw nieuwe of tweedehands kantoormeubilair flexibel ingezet worden. Denk aan een afdeling die in moet krimpen of ineens hard groeit. Het is dan fijn als je het meubilair van de ene naar de andere afdeling kunt verplaatsen, zodat je dit in kunt zetten waar de vraag het hoogst is. 

Investeer in kwaliteit

Kantoormeubilair wordt vaak intensief gebruikt. Kies dan ook voor stevige en duurzame meubels. Modulair kantoormeubilair valt aan te passen aan veranderende omstandigheden en kan jarenlang mee. Door te investeren in kwaliteit, voorkom je dat je regelmatig weer op zoek moet naar nieuw kantoormeubilair. Let er wel op dat de meubels die je aanschaft voor jouw kantoor niet zwaarder zijn dan je nodig hebt. Lichte meubels zijn namelijk een stuk eenvoudiger te verhuizen of te verplaatsen. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen