Alhoewel een hekwerk veel voordelen biedt, is het toch niet altijd even ideaal. Het mag dan weinig onderhoud nodig hebben en praktisch zijn, in de tuin is het alsnog niet al te mooi in de meeste gevallen. Dit komt doordat een hek er gewoon niet echt leuk en gezellig uitziet. Gelukkig hoeft dit niet een groot probleem te vormen, je kunt je hekwerk namelijk wel degelijk opleuken! In dit artikel geven we hiervoor een paar goede decoratietips. Hierdoor ervaar je de normale voordelen van hekken, terwijl ze er ook nog eens prachtig uitzien in je tuin. 

Verlichting

We leven nu dan wel in de zomer en genieten van de dagen met veel en lang licht, in de winter is dit heel anders. Je wilt dan misschien alsnog in de tuin zitten bij een open haard, alleen is dat niet echt leuk omdat het zo donker is. Geen probleem, je kunt verlichting toevoegen aan je gaashekwerk! Zo kun je bijvoorbeeld een slinger door het gaas draaien waardoor het hele hek voorzien is van licht. Het kan slim zijn om hierbij te kiezen voor lampen op zonne-energie, hierdoor kosten ze geen stroom terwijl ze ook nog eens automatisch aangaan als het donker wordt. In de winter is dit desondanks helaas niet heel handig vanwege het gebrek aan zonlicht, zorg dus ook voor lichten op stroom of batterijen.

Groen

Ja, je kunt je hekwerk natuurlijk ook opvrolijken door groen toe te voegen. Dan bedoelen we niet de kleur groen, maar juist planten en bloemen! Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een klimop te planten voor het hek. Op den duur zal dit hoger groeien waardoor je meer privacy krijgt, terwijl het er ook nog eens prachtig uit zal zien als de bladeren een weg vinden door het hek. Daarnaast kun je mogelijk bloembakken ophangen aan het hekwerk waar je prachtige planten en bloemen in kunt plaatsen. 

Vlechtband

Zonder lichtjes, bloemen en planten kun je alsnog wat moois maken van je hekwerk, bijvoorbeeld met vlechtband. Dit zijn stroken die bestaan uit een strip die zowel flexibel als robuust is. Het wordt gemaakt van duurzaam kunststof en kan gebruikt worden om meer privacy in je tuin te creëren. Ook kan het je tuin meer geluids- en winddicht maken. Zo biedt vlechtband al mooie voordelen, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je hekwerk mooier en gezelliger wordt. 

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen