Ga jij eindelijk op kamers in een studentenwoning? Dan is het slim om te weten hoe je jouw kamer kunt omtoveren tot een veilige en comfortabele woonruimte. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een een opstalverzekering. Hiermee verzeker je al je eigendommen tegen schade en diefstal. Lees snel deze vijf tips door om direct aan de slag te gaan!

1. Verzeker jezelf tegen schade

Er kan altijd iets gebeuren waardoor jouw eigendommen schade oplopen. Denk maar eens aan schade door wateroverlast bij overstromingen, of bij storm en brand. Het is daarom een slim idee om je bezittingen te verzekeren met een inboedelverzekering zodra je zelfstandig gaat wonen. Mocht er onverhoopt iets met jouw kamer gebeuren, dan weet je zeker dat dit snel verholpen wordt en de dat de schade wordt vergoed.

Lees altijd even de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar door om te zien wat er allemaal precies onder de dekking valt en hoe je eventuele schade kunt claimen.

2. Richt je kamer in met handige meubels

Een studentenwoning is vaak niet heel groot. Het is dan slim om meubels neer te zetten die je voor verschillende situaties in kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan een slaapbank waar vrienden makkelijk op kunnen logeren, of een uitschuifbaar bureau dat ook gebruikt kan worden als eettafel. Ook is het handig om lades onder je bed aan te brengen, of een voetenbank neer te zetten die tegelijk opbergruimte heeft. Op die manier kun je al je losse spullen gemakkelijk een plekje geven.

3. Geef er je eigen sfeer aan

Om je echt thuis te voelen in je nieuwe kamer is het belangrijk om je studentenwoning een persoonlijk tintje te geven. Hang foto’s of leuke prints en posters aan de muur. Speel je een instrument of fotografeer je graag? Berg je gitaar of camera dan niet op in de kast maar zet deze neer op een prominente plek in je kamer, want juist deze objecten geven een authentieke sfeer aan een ruimte.

4. Laat de kamer groter lijken

Met een paar simpele trucs laat je een kleine ruimte al snel groter lijken. Hang bijvoorbeeld een spiegel op en gebruik lichte kleuren verf. Witte muren, plafonds, kozijnen en een lichte vloer laten de kamer vanzelf meer ruimtelijk ogen. Kijk ook uit met teveel meubels, maar probeer hier en daar ook wat ruimte open te laten.

5. Voeg wat groen toe

Mooie kamerplanten maken je kamer in een handomdraai gezellig. Een fijne bijkomstigheid is dat sommige planten ook extra zuurstof aan de ruimte toevoegen. Je kunt planten op verschillende plekken plaatsen. Een hangplant is bijvoorbeeld leuk in de keuken of voor het raam. Met een grote plant op de vloer in je kamer creëer je een fijne warme sfeer. Op die manier maak je jouw nieuwe studentenkamer met planten helemaal compleet!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen