Buiten het feit dat houten jaloezieën decoratief zijn, hebben ze nóg een groot voordeel. Houten jaloezieën hebben namelijk een hoge isolatiefactor. En dat is wel zo fijn in een tijd waar de energiekosten alsmaar hoger worden. Bovendien kunnen houten jaloezieën ook zorgen voor een betere akoestiek in huis. De houten jaloezieën passen altijd in en bij je interieur omdat:

  •         Ze geheel op maat worden gemaakt
  •         Ze te koop zijn in verschillende kleuren
  •         Er verschillende kleuren van het ophangsysteem mogelijk zijn
  •         Het houtwerk van hoge kwaliteit is
  •         Hout duurzaam is

Je hebt dus niet alleen mooie jaloezieën voor je raam hangen, maar je kunt er ook jaren van genieten. 

De voordelen van houten jaloezieën

We hebben het al gehad over het feit dat houten jaloezieën zorgen voor isolatie van de temperatuur. Ook het geluid wordt, door het ophangen van houten jaloezieën, beter. Het gladde oppervlak weerkaatst de zon niet, waardoor je een natuurlijke lichtinval hebt. Je kunt de houten jaloezieën eenvoudig schoonmaken met een droge stofdoek of met een speciale jaloezieën borstel. Het hout kan echter niet tegen vloeistof, dus gebruik bij hardnekkige vlekken alleen een licht vochtige doek zónder reinigingsmiddel! De houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren die je in de online configurator kunt vergelijken. Je kunt ook een gratis kleurenstaal aanvragen zodat je zeker bent van de juiste kleur. Wil je advies? Plan dan, geheel vrijblijvend, een advies- en meetafspraak in.

Wel lichtinval, maar toch privacy? Kies dan voor plisségordijnen!

Als je liever wel lichtinval hebt, maar toch ook de nodige privacy wilt hebben, kun je kiezen voor plisségordijnen. Ook plisségordijnen hebben meerdere voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld:

  • Lichtdoorlatend, maar wel zonwerend. Hierdoor blijft het in de zomer langer koel in de ruimte en houden ze in de winter de kou buiten
  • Je kunt ook kiezen voor verduisterend plisségordijnen
  • Eenvoudig te bedienen
  • Goed te combineren met (over) gordijnen

Het plisségordijn wordt niet voor niets de meest veelzijdige raamdecoratie genoemd. Zo kan het plisségordijn worden voorzien van een top-down-bottom-up constructie waarmee je de gordijnen zowel naar boven als naar beneden kunt openschuiven. 

Plisségordijnen zijn te gebruiken in elke ruimte

Plisségordijn zijn, door hun constructie, ideaal voor badkamers, woonkamers en keukens. Je kunt plisségordijnen laten maken voor je standaard ramen, maar ook voor draaikiep-, dakramen, een lichtkoepel, maar ook voor trapezium-, ronde-, driehoekige- of vijfhoekige ramen. Is of zijn je ramen afwijkend in maat, vraag dan een gratis meet- en adviesgesprek aan. Voor schuine ramen is het sowieso niet mogelijk om de maten door te geven. Hiervoor komt altijd één van de adviseurs bij u thuis om in te meten. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen