Een badkamer is een belangrijk onderdeel van een huis. Het is de plek waar je ‘s ochtends begint en ‘s avonds eindigt. Het is ook een ruimte waar je tot rust kunt komen en jezelf kunt verzorgen. Bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer zijn er zaken die niet mogen ontbreken en waar je goed over na moet denken zoals:

Douche

Een douche is een van de belangrijkste elementen in een badkamer. Het is een snelle manier om jezelf op te frissen en klaar te maken voor de dag. Er zijn veel verschillende soorten douches beschikbaar, van inloopdouches tot douchecabines met glazen deuren.

Bad

Als je geniet van een ontspannend bad, dan is een bad een must-have in je badkamer. Er zijn verschillende soorten baden beschikbaar, van stand-alone baden tot hoekbaden en inbouwbaden. Als het éven kan, kies dan voor een bad met een aparte douche. Douchen in bad is nooit comfortabel!

Toilet

Een toilet is uiteraard ook onmisbaar in een badkamer. Je kunt kiezen uit verschillende soorten toiletten, van staande toiletten tot hangende toiletten, maar ook een urinoir of een bidet kan een goede toevoeging zijn. Je kunt ervoor kiezen om het toilet achter een muurtje te plaatsen, je zorgt dan voor iets meer privacy. 

Wastafel

Ook een wastafel is een essentieel onderdeel van een badkamer. Het is de plek waar je je handen kunt wassen, tanden kunt poetsen en jezelf kunt opfrissen. Er zijn verschillende soorten wastafels beschikbaar, van enkele wastafels tot dubbele wastafels. Mooie waskommen of meer traditionele wastafels met een plekje voor de zeep. Ook kun je tegenwoordig kiezen uit verschillende materialen en kleuren. Het sanitair hoeft niet meer allemaal van wit porselein te zijn! 

Opbergruimte

Een badkamer kan snel rommelig, vies en onoverzichtelijk worden als er geen opbergruimte is. Het is daarom belangrijk om voldoende opbergruimte te creëren in je nieuwe badkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een badkamermeubel met lades en kastjes, of voor planken en rekken aan de muur. Een badkamerkastje onder de wastafel past eigenlijk altijd.

Verlichting

Goede verlichting is ook erg belangrijk in een badkamer. Het is belangrijk om te kiezen voor verlichting die voldoende helderheid biedt, zodat je jezelf goed kunt zien in de spiegel. Kies voor spotjes in het plafond en voor extra verlichting rond de spiegel.

Ventilatie

Een goede ventilatie is van groot belang in een badkamer. Het helpt om vocht en schimmel te voorkomen en zorgt ervoor dat de lucht fris blijft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een afzuigventilator of voor ramen die je kunt openen.

Vloertegels

De vloer van de badkamer is vaak vochtig en kan glad worden door water. Daarom is het belangrijk om een vloer te kiezen die antislip is en bestand is tegen water. Tegels zijn hiervoor een uitstekende keuze. Ze zijn namelijk waterbestendig en hebben een goede antislip werking, waardoor de kans op uitglijden verkleind wordt. Bovendien zijn tegels gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Muurtegels

Ook voor de muren van de badkamer zijn tegels een goede keuze. Door de vochtige omgeving in de badkamer is het belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat bestand is tegen schimmel en vocht. Tegels zijn in dit opzicht ideaal, omdat ze vochtbestendig zijn en niet gevoelig zijn voor schimmelvorming. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs.

Bestel online of in de showroom

Je kunt al deze zaken op één plek vinden: bij Q1 Sanitair. Weet je al precies wat je wilt? Dan bestel je alles gemakkelijk en snel online. Wil je meer inspiratie opdoen en de verschillende opties in het echt zien voor je bestelt? Dan ben je van harte welkom in één van de 17 showrooms van Q1 Sanitair.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen