Woonkamers in woningen in industriële stijl hebben een bepaalde flair en aantrekkingskracht die moeilijk te reproduceren is in een ander type woning. Hoewel er veel verschillende elementen zijn om deze look te creëren, zijn deze vijf pilaren essentieel om het goed te doen.

Lees verder om te leren wat ze zijn!

Een comfortabele bank of bankstel

Een comfortabele bank is de hoeksteen van elke woonkamer, en dat geldt in het bijzonder voor kamers in industriële stijl. Een bankstel in een woonkamer in industriële stijl moet comfortabel en uitnodigend zijn, en ook stijlvol. De beste bankstellen voor industriële woonkamers zijn die van hoogwaardige materialen zoals leer of stof. Ze moeten ook een strak, eenvoudig ontwerp hebben dat de rest van de inrichting van de kamer aanvult.

Als je gaat winkelen voor een bankstel voor een industriële woonkamer, zorg er dan voor dat je deze dingen in gedachten houdt. Met een beetje moeite vind je zeker het perfecte bankstel voor jouw ruimte.

Een salontafel die kan dienen als opbergruimte

Als je op zoek bent naar een salontafel die dubbel dienst doet als opslag, dan is de Industrial Storage Coffee Table van Urban Outfitters perfect voor kleine ruimtes. De tafel heeft twee planken die perfect zijn voor het opbergen van tijdschriften, boeken of zelfs brandhout. En omdat hij van metaal is, heeft hij een industriële uitstraling die in elke loft of appartement tot zijn recht zou komen. Het beste van alles is dat de tafel slechts 149 dollar kost, waardoor je veel waar voor je geld krijgt.

Dus als je op zoek bent naar een salontafel die zowel kan dienen als opslag en als plek om je voeten te laten rusten, dan is de Industrial Storage Coffee Table van Urban Outfitters een prima keuze.

Een industriële eettafel hoort gewoon erbij

Een industriële eettafel is een geweldige manier om een beetje rand aan je eetkamer toe te voegen. Deze tafels zijn meestal gemaakt van metaal of hout, en ze hebben vaak een onafgewerkte look die perfect is voor een modern huis. Industriële eettafels vind je in allerlei stijlen, dus je moet geen moeite hebben om er een te vinden die bij je smaak past. Bovendien zijn deze tafels meestal erg stevig en kunnen ze vele jaren meegaan als ze goed verzorgd worden. Als je op zoek bent naar een unieke en stijlvolle eettafel, dan is een eettafel industriële stijl de perfecte keuze.

Een vloerkleed om de ruimte te definiëren

Een van de belangrijkste stukken in elke industriële woonkamer is het vloerkleed. Niet alleen helpt het om de ruimte te definiëren en een gevoel van samenhang te creëren, maar het vormt ook een basis voor de rest van de kamer. Als je een industrieel tapijt kiest, zoek dan naar een tapijt van duurzame materialen zoals wol of jute. Deze materialen zijn bestand tegen zwaar voetverkeer en plaatsing in druk belopen ruimtes.

Kies bovendien een vloerkleed met een eenvoudig ontwerp dat niet concurreert met de andere stukken in de kamer. Een industrieel tapijt moet functioneel en stijlvol zijn, en het moet de ruimte aarden zonder te overheersen. Met deze richtlijnen in gedachten zul je zeker het perfecte industriële tapijt voor je woonkamer vinden.

Accentstukken die je persoonlijke stijl weerspiegelen

Bij het inrichten van een woonkamer in industriële stijl gaat het erom de zaken eenvoudig te houden en de architectonische details centraal te stellen. Toch is er nog ruimte voor een paar persoonlijke accenten. Een vintage platenspeler of een antieke spiegel kunnen bijvoorbeeld helpen om een vleugje persoonlijkheid aan de ruimte toe te voegen. Of, als je op zoek bent naar iets meer ingetogen, overweeg dan om een paar fotolijstjes of potplanten toe te voegen.

Door zorgvuldig een paar sleutelstukken te kiezen die je persoonlijke stijl weerspiegelen, kun je een industriële woonkamer creëren die zowel stijlvol als uitnodigend is.

Tot slot

Wat jouw specifieke ontwerpbehoeften ook zijn, het opnemen van deze vijf must-haves in jouw industriële woonkamer zal je helpen een ruimte te creëren die zowel stijlvol als functioneel is. Heb je een van deze tips in je eigen huis geprobeerd?

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen